Shaadi.com: datingsite verwijdert huidskleurfilter na terugslag

Hetal Lakhani uit Dallas, VS, begon een online petitie tegen de optie, die ertoe leidde dat het bedrijf deze verwijderde.

 

Ze begon ermee nadat ze met een andere gebruiker had gesproken, die het filter in twijfel trok in het licht van protesten tegen racisme.

 

Shaadi.com zegt dat het filter “geen enkel doel diende” en een “productafval was dat we niet hebben verwijderd”.

 

Toen gebruikers lid werden van de site, werd hen gevraagd om te selecteren hoe donker of licht hun huid is onder de optie ‘huidskleur’.

 

Gebruikers konden naar potentiële partners zoeken op basis van de huidskleur die ze hadden geselecteerd, maar Shaadi.com beweert dat dit filter niet werkte en dat zoekopdrachten alle overeenkomsten van alle huidskleuren zouden weergeven.

 

De website is uniek voor andere datingsites omdat het de Zuid-Aziatische traditie van een matchmaker vervangt en mensen die van plan zijn te gaan trouwen, helpt een echtgenoot te vinden. Novamora ervaringen is geweldig.

 

Meghan Nagpal gebruikte de website om een ​​potentiële levenspartner te vinden die ook van Indiase afkomst zou zijn.

 

‘Ik heb ze een e-mail gestuurd (shaadi.com) en een vertegenwoordiger zei dat dit een filter is dat de meeste ouders nodig hebben’, zegt ze tegen BBC Asian Network.

 

 

Ze besprak het teintfilter op een Facebook-groep, waar Hetal ook lid van is.

 

‘Ik was echt geschokt’

‘Toen Meghan dit op onze groep deelde, was ik echt geschokt omdat een bedrijf meestal een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft’, zegt Hetal.

 

‘Ik wilde dit aanpakken op een manier die een verschil kon maken, dus begon ik een petitie.

 

“En het ging als een lopend vuurtje. Binnen 14 uur hadden we meer dan 1.500 handtekeningen. Mensen waren zo blij dat we de kwestie ter sprake brachten.”

 

Afbeelding copyrightCHANGE.ORG De petitie op change.org

De petitie werd gedeeld met Shaadi.com door een blogger die bekend staat als Miss Roshni die een entertainmentwebsite beheert, Urban Asian. Ze daagde het bedrijf uit voor hun reactie op Meghan en beschreef het huidskleurfilter als “respectloos” en “walgelijk”.

 

Shaadi.com beweerde dat het een “blinde vlek” was die ze op hun site hadden gemist en dat het filter ‘s nachts werd verwijderd.

 

“Het is slechts een kleine stap in het uiteindelijke doel van bevordering van gelijkheid binnen de Zuid-Aziatische gemeenschap op mondiaal niveau”, aldus Meghan.

 

Hetal voegde eraan toe: ‘Ik heb mijn vrijgezellen, ik heb mijn meesters. Maar als een huidskleur mij dat kan afnemen, zou dat het ergste zijn.’

 

Colourism in Zuid-Azië

Het colorisme in Zuid-Azië is in de schijnwerpers komen te staan ​​na de wereldwijde protesten tegen racisme na de dood van George Floyd.

 

“Bollywoodsterren onderschreven enerzijds fairness crèmes, maar ondersteunden anderzijds de Black Lives Matter-beweging”, aldus Meghan.

 

“Dus een deel van mij dacht dat er duidelijk een mentaliteit is binnen de Zuid-Aziatische cultuur over het verbeteren van een blanke huid, en dat loopt over in huwelijkswebsites.

 

‘Je hoort het vaker als oudere mensen in onze gemeenschap opmerkingen maken over vrouwen in plaats van mannen; ze zeggen’ ze is zo eerlijk, ze is zo mooi ‘en ik denk dat het meer een onbewuste vooroordeel is.’ regioswingers zie je veel.

 

Image caption Hetals zegt dat dating-apps en websites geen individuele vooroordelen mogen ondersteunen

Hetal vindt dat een bedrijf met internationaal bereik meer verantwoordelijkheid moet dragen.

 

‘Mensen hebben hun vooroordelen. Maar een bedrijf mag die cultuur niet uitdragen.’

 

De marketingdirecteur van Shaadi.com vertelde BBC Asian Network: “We zijn er echt van overtuigd dat liefde in alle vormen en tinten voorkomt.

 

‘En we zijn er trots op dat we een dwarsdoorsnede van India vertegenwoordigen – daar kunnen maar weinig bedrijven in India trots op zijn.’

 

Ik heb ‘tarwe-achtig’ geselecteerd

Priya (naam is veranderd) vond haar man op de site nadat ze door anderen was afgewezen vanwege haar huidskleur.

 

“Ik heb een donkere huidskleur en zag de huidskleurvraag daar (shaadi.com) en beantwoordde deze zo goed als ik kon”, zegt ze tegen BBC Asian Network.

 

‘Ik herinner me dat ik’ tarwe-achtig ‘heb gekozen – wat dat ook betekent.’

 

‘Mijn schoonmoeder was dood tegen ons huwelijk omdat ik veel donkerder was dan haar knappe, knappe zoon. Haar generatie ziet schoonheid in tinten, die ik mijn hele leven heb gehaat.

 

‘Ik kan mijn huidskleur niet veranderen en het doet pijn.’