COVID-19 Financiële overlevingsgids: wat u moet weten

De markten bevinden zich midden in een grote chaos en de prognoses voor de economie voorspellen een unieke wereldwijde recessie. Nee, we zijn niet teruggegaan naar het jaar 2008, maar de Grote Recessie en de herinneringen eraan zijn nog vers, wat de angst om een ​​financiële crisis te naderen nog intenser kan maken. De dagelijkse paniek is zeer reëel en wordt versterkt door de wereldwijde pandemie veroorzaakt door COVID-19. Hoe kom je in zulke onzekere, onstabiele tijden sterk door?

 

De tijden waarin we leven zijn als geen ander. Niemand had een paar maanden verder kunnen denken dat landen over de hele wereld zullen worden afgesloten en dat iedereen bang zal zijn om uit hun huizen te stappen, zelfs niet voor het kopen van benodigdheden.

 

Dit is echter niet het moment om je te verschuilen onder alle angst. Dergelijke onstabiele tijden vragen om proactieve benaderingen en onmiddellijke acties. Hier is een COVID-19 financiële overlevingsgids die misschien je helpende hand kan zijn te midden van alle instabiliteit en paniek.

 

Beheer uw creditcardschulden verstandig

Betaal uw creditcardschulden niet af. Ja, je hebt het goed – betaal de schulden op je creditcards niet af, of terwijl we bezig zijn, huisleningen, persoonlijke leningen, studieleningen of andere vormen van schuld. Voer gewoon de minimale maandelijkse betaling uit. Het voelt absoluut geweldig om een ​​maandelijks saldo te hebben dat gelijk is aan nul, en het lijkt absoluut een veilig resort, maar dat is het niet. Vreemd genoeg is het veilige toevluchtsoord tijdens deze onstabiele tijden om je schuld achter te laten waar die is en het geld dat je hebt te sparen. Nu denkt u misschien “waarom?” Dit komt omdat contant geld de ultieme kracht is.

 

U moet een confrontatie overwegen tussen geen schulden hebben en geen geld hebben om uw huur te betalen en voedsel te kopen versus schulden hebben, maar voldoende geld om te overleven. Daarom is het belangrijk om niet te enthousiast te worden en vanaf nu uw schuld op nul te brengen. Onder stabiele en normale omstandigheden is het de beste strategie om uw schuld helemaal af te betalen. Maar nogmaals, we zijn niet in normale tijden.

 

De snelste manier om van goed naar slecht te gaan, is door een salarisverlaging te ondergaan of door een baanverlies – zodra de inkomstenstroom stopt, nemen de problemen toe. Dit is het juiste moment om een ​​behoorlijk kaskussen te hebben, vooral nu de bedrijven inkrimpen of sluiten.

 

Als u een lening heeft die alleen van aard is, maar u heeft ook betalingen voor de hoofdsom gedaan, stop dan gewoon. Blijf voorlopig gewoon rente betalen. Wanneer de zaken beter worden en u voor enige stabiliteit staat, kunt u beginnen met het afbetalen van de hoofdsom.

 

De bottom line blijft, bewaar uw geld, doe slechts minimale betalingen van uw creditcardschulden.

Bespaar uw geld

Het komt allemaal neer op het sparen van uw geld. Als u uw uitgaven wilt verminderen en uw spaargeld voor de maand wilt verhogen, overweeg dan om te kiezen voor het PERK-systeem, d.w.z. uitstellen, elimineren, verminderen en behouden. Dit systeem is vrij eenvoudig uit te werken en werkt goed voor mensen door te helpen bij het verlagen van de maandelijkse uitgaven. Het PERK-systeem bevat 2 eenvoudige stappen, namelijk:

 

Stap 1: Maak een lijst van al uw uitgaven afzonderlijk en tel ze bij elkaar op. Dit moet de terugkerende maandelijkse uitgaven zoals huur omvatten, samen met die uitgaven die niet zo vaak voorkomen, zoals verzekering van de huiseigenaar.

 

Stap 2: Nu, voor de volgende stap moet je ofwel de initiële P noteren die staat voor Uitstellen, de initiële E staat voor Elimineren, de initiële R staat voor Verminderen, of de initiële K staat voor Keep. Deze worden hieronder nader toegelicht:

 

P voor uitstellen: dit zijn het soort uitgaven dat u voor een bepaalde periode kunt uitstellen. Het kan bijvoorbeeld een renovatieproject voor een huis zijn, een aankoop van een nieuwe auto of een gezinsvakantie.

E voor elimineren: deze staan ​​voor de kosten die u volledig kunt vermijden of elimineren. Dit kan het lidmaatschap van de sportschool zijn dat u nooit gebruikt, of een abonnement op een streamingdienst die u niet eens bekijkt, of sommige abonnementen die u zich niet eens herinnert.

R voor verminderen: dit zijn de uitgaven die u bereid bent te verminderen. Als u bijvoorbeeld iemand bent die bijna elke avond voor het diner bestelt, maar openstaat voor het idee om een ​​paar dagen per week te koken, kunt u deze uitgave markeren als Verlagen. In dergelijke scenario’s bent u bereid de frequentie van de kosten te verlagen.

K voor Keep: veel van de vaste kosten, zoals verzekeringen, huur, boodschappen en eten, moeten worden gemarkeerd onder Keep.

Het is tijd om uw uitgaven opnieuw te berekenen en te herzien. Je zou idealiter op een lager aantal moeten landen dan waar je bent begonnen.

 

Neem een ​​lening op

Nu de markt met de dag daalt en de ontslagen met de dag toenemen, is het een goed moment om voor een lening te kiezen. Lees voordat je het diepe einde ervan bereikt, verder om te begrijpen wat het betekent.

 

Bedenk eens hoe u die elektriciteitsrekeningen en verzekeringen gaat betalene premies als u geen werk heeft en ook geen geldkussen? Het antwoord dat in je opkomt, zal je toevlucht nemen tot je noodfonds. Helaas hebben veel mensen nog steeds geen noodfonds of onvoldoende. Wanneer u een leven leidt met uitgaven die afhankelijk zijn van een salaris tot salaris, kan het moeilijk zijn om bijna de helft van uw inkomen opzij te zetten als noodspaarfonds. Daarom is het goed om een ​​nep-spaarfonds te hebben.

 

Als u een huis heeft en niet een minimum van een jaar aan uitgaven in uw noodspaarfonds heeft, kunt u doorgaan en proberen om een ​​eigen aandelenkredietlijn of leningen voor het vrijgeven van aandelen te krijgen. De eigenvermogenslijn mag in de meeste gevallen niets kosten, tenzij u geld opneemt. Dus als u een punt bereikt waarop u geld nodig heeft om uw huur te betalen of om essentiële boodschappen te kopen, kunnen de kosten de moeite waard zijn. zakelijke creditcard voor het werk aanvragen.

 

Als u niet in aanmerking komt voor een dergelijk krediet of als u geen woning heeft, kunt u op zoek gaan naar andere kredietmogelijkheden. Visa creditcard inkopen doen.

 

Het komt neer op

We zullen uiteindelijk door deze onstabiele tijden heen komen. Maar we weten niet hoe en wanneer dat zal gebeuren. Sommige ideeën in deze thread zijn absoluut onconventioneel en zouden niet werken in stabiele en normale tijden. Het uiteindelijke doel voor u zou echter uw financiële en fysieke veiligheid moeten zijn.